Opera запустила

Opera запустила "браузер майбутнього" Neon

Укрінформ
Компанія Opera заявила про вихід "браузера-концепту" для десктопів під назвою Opera Neon. У ньому є власні мінісервіси, можливість роботи з двома сторінками одночасно, вбудований плеєр та інші функції. В компанії його позиціонують як "браузер майбутнього".

Про це повідомляє Ain.ua.

Відмінності від стандартних браузерних інтерфейсів помітні вже під час запуску: в ньому немає стандартних "плиток" з найбільш відвідуваними сайтами - тепер це іконки-сфери. А ось традиційних закладок в Opera Neon немає. На домашній екран браузера підтягується "рідна" картинка з робочого столу. 

Ліворуч знаходиться панель медіа. На ній є вбудований плеєр, що дає змогу керувати програванням аудіо і відео безпосередньо з панелі браузера. Причому вікно з відео - кероване, можна відкрити його поверх сторінок, переглядати ролики і ставити їх на паузу, коли переходиш зі сторінки на сторінку. На цій панелі також знаходиться вбудований плагін для створення скриншотів, галерея скриншотів і менеджер завантажень.

У браузері можна працювати в режимі розділеного екрану, як у Windows 10: одночасно з двома сторінками.

Усі відкриті сторінки відображаються сферичними іконками праворуч. У компанії зазначають, що вкладки, які найчастіше використовуються, піднімаються на стартовому екрані вгору, ті, що використовуються рідко, опускаються вниз. 

Якщо клікнути по значку замка в рядку адреси, можна керувати доступом до своїх даних, а також доступом для периферії, плагінів, спливаючих вікон тощо. 

Neon працює на тому ж самому движку, що і традиційний інтернет-браузер, і не призначений для його заміни. Хоча у компанії мають намір включити кілька функцій з Neon у звичайний браузер вже навесні цього року.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-