В Мінінформі анонсували запуск UA|TV через супутник

В Мінінформі анонсували запуск UA|TV через супутник

Укрінформ
Мультимедійна платформа іномовлення України з кожним місяцем збільшує свою географію за межами України, телеканал UA|TV у 2016 році отримали змогу дивитися мільйони наших співвітчизників за кордоном. 

Про це на брифінгу в четвер сказав заступник міністра інформаційної політики Артем Біденко, повідомляє кореспондент Укрінформу.

“Попри те, що не було виділено ні копійки з державного бюджету саме на розвиток іномовлення, ми виконали навіть більше, ніж брали на себе зобов’язань. Мінінформполітики брало на себе зобов’язання укласти угоди із 40 операторами кабельного зв’язку в різних країнах, а за фактом маємо їх 58”, - сказав Біденко.

За його словами, цьогоріч вдалося майже на 90% закрити потребу в українському мовленні в таких країнах, як Грузія, Польща, країни Балтії. “Дуже великі контакти маємо на поширення українського мовлення в Болгарії та Румунії, також укладені угоди із словенськими кабельними компаніями”, - сказав заступник міністра.

Він також повідомив, що вже вдалося підписати попередній договір на перехід на супутникове мовлення, який дозволить вийти на Центральну та Західну Європу. Це, додав Біденко, буде пріоритетом для МІП на найближчий час.

“Оскільки державний бюджет у 2017 році нарешті передбачає видатки на розвиток іномовлення, то буквально у першому кварталі року ми плануємо завершити цю реформу і телеканал UA|TV буде доступний українським глядачам”, - підкреслив заступник міністра.

Як відомо, запуск Мультимедійної платформи іномовлення України (МПІУ) відбувся 1 жовтня 2015 року. У рамках Мультимедійної платформи іномовлення України, замість супутникового телеканалу «УТР», в ефірі стартував телеканал UA|TV. Він мовить із трьох супутників: Amos 3, Azerspace 1, Galaxy 19, а також в Інтернеті на власному каналі в YouTube.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-