Український виш увійшов до ТОП-10 з підготовки програмістів

Український виш увійшов до ТОП-10 з підготовки програмістів

Укрінформ
Київський національний університет імені Тараса Шевченка увійшов до ТОП-50 кращих вузів світу з підготовки програмістів.

Відповідний рейтинг склали аналітики HR-сайту HackerRank, повідомляє ain.ua.

У дослідженні брали участь більше 5500 студентів з 126 навчальних закладів по всьому світу. Щоб перевірити рівень їхніх навичок, на HackerRank провели конкурс кодингу. Кожен університет оцінювався за співвідношенням кількості  студентів з рівнем їх підготовки. При цьому в рейтинг проходили лише ті виші, які представили не менше 10 студентів.

У результаті аналітики сформували ТОП-10 найкращих у світі університетів за рівнем підготовки програмістів. Лідером рейтингу став Санкт-Петербурзький національний дослідницький університет інформаційних технологій, механіки і оптики. На другому місці — китайський Sun Yat-sen Memorial Middle School, а на третьому — Ho Chi Minh City University of Science, В'єтнам.

Головна новина в тому, що до першої десятки увійшов український виш — Київський національний університет імені Тараса Шевченка. Він зайняв сьому позицію у рейтингу із загальним результатом 255,83 бала.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-