Додаток Chernobyl VR Project дозволить віртуально подорожувати Чорнобилем

Додаток Chernobyl VR Project дозволить віртуально подорожувати Чорнобилем

Відео
Укрінформ
Польська фірма The Farm 51 створила нову версію додатку Chernobyl VR Project на платформу Samsung Gear VR, що дає змогу подорожувати Чорнобилем у віртуальному світі. Його прем’єра фактично збіглася з насуванням захисного саркофагу "Арка" над четвертим енергоблоком ЧАЕС.

Про це Укрінформу повідомили у компанії The Farm 51.

"Відтепер електростанція є закритою для майбутніх поколінь, а Прип’ять і околиці поволі порожніють. Ми зрозуміли, що вже за кілька років Chernobyl VR Project може бути єдиною можливістю на власні очі побачити, як це місце виглядало в реальності. Саме тому мені ще більш приємно, що ми стартуємо з новою версією додатку для пристроїв Samsung, яке для багатьох буде першим кроком у світ віртуальної реальності", - заявив з цього приводу керівник команди, яка працює над додатком, Войцєх Паздур.

Прем’єрна версія на платформі Samsung пропонує нові рішення та додатковий контент, серед яких фільми в розширенні 4К, безліч нових панорам, оновлений інтерфейс та багато іншого.

Chernobyl VR Project – це проект студії The Farm51, який поєднує світ комп’ютерних ігор зі світом освітніх програм та кінооповіді. Це перший в історії віртуальний тур Чорнобилем і Прип’яттю, призначений для пристроїв віртуальної реальності, таких як Oculus VR, HTC Vive та мобільних, зокрема Samsung Gear VR.

У рамках останнього візиту до зони відчуження команда The Farm 51 відвідала три школи, що розташовані неподалік чорнобильської зони. Згідно з обіцянкою, команда Chernobyl VR Project виділила частину коштів, отриманих з продажів додатку, на допомогу дітям. Ще в травні цього року The Farm 51 відправила комісію експертів для вивчення потреб цих шкіл, з метою призначення виділених коштів на дійсно необхідні речі для покращення життя та навчання дітей. На основі чітко визначених потреб команда The Farm 51 передала дітям комп’ютери, спортивне обладнання та інвентар, а також багато іншого. Таким чином, кожен, хто купує додаток Chernobyl VR Project, допомагає українським дітям. Ця благодійна акція не була одноразовою – частина коштів, отриманих від продажу додатку, постійно буде витрачатися на потреби шкіл та дітей, які проживають неподалік зони відчуження.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-