Британці створили проект підземки для безпілотних електромобілів

Британці створили проект підземки для безпілотних електромобілів

Фото
Укрінформ
Британська компанія PLP Architecture розробила проект підземної транспортної системи для безпілотних електромобілів, яка має суттєво прискорити пересування пасажирів у мегаполісах.

Про це повідомляє "Популярна механіка".

"Лондонська компанія PLP Architecture запропонувала досить оригінальний спосіб — відправити безпілотні автомобілі під землю, у спеціально побудовані транспортні тунелі. Система під назвою Cartube дозволить електромобілям швидко переміщатися і перевозити більше людей", - зазначається в публікації.

Наприклад, пропускна здатність  високошвидкісної залізниці Crossrail, що будується в Лондоні, становитиме 18 тисяч осіб на годину, а система тунелів Cartube, за оцінками британців, дозволить перевезти вдвічі більше — до 40 тисяч людей. Підземна мережа пов'яже декілька районів Лондона і передмістя, а потрапити в неї можна буде через спеціальні заїзди. «Безпілотники» зможуть переміщатися в транспортній системі із середньою швидкістю 65 км/год і доставлятимуть пасажирів у будь-яке задане місце.

Подібно метрополітену, керуватиме трафіком центральна система контролю руху. Ймовірно, комунікація з автопілотами буде організована за допомогою технології v2i (vehicle-to-infrastructure). Система буде здатна передавати бортовим комп'ютерам безпілотних електромобілів інформацію про маршрут, пробки, сигнали світлофорів і обмеження швидкості з допомогою мережі передавачів на шляху.

Тепер PLP Architecture шукає інвестора серед таких технологічних гігантів, як Google або Apple, щоб розробити програмне забезпечення для управління системою. Силами інвесторів, на думку британців, можна організувати роботу Cartube протягом приблизно п'яти років.

Фото: Cartube

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-