Марсіанський зонд Schiaparelli розбився в результаті секундного збою

Марсіанський зонд Schiaparelli розбився в результаті секундного збою

Укрінформ
Космічний модуль Schiaparelli, за попередніми оцінками, розбився в результаті секундного збою одного з вимірювальних пристроїв.

Про це повідомило Європейське космічне агентство (ESA) у середу.

"Це поки попередні висновки нашого технічного розслідування. Повна картина буде представлена на початку 2017 року у майбутньому звіті в рамках розслідування незалежної групи, яке зараз проводиться", - заявив директор ESA з питань польотів людини у космос та роботизованих досліджень Девід Паркер.

За оцінками ESA, парашути модуля були випущені на висоті 12 кілометрів. Під час посадки доплерівський висотомір функціонував і справно передавав данні на системи управління, навігації та контролю, проте невдовзі після випускання парашутів відбулася помилка в роботі інерційного вимірювального пристрою.

В результаті цього навігаційна система впродовж однієї секунди отримувала неправильні данні щодо висоти, на якій знаходився модуль. Це спричинило передчасне відстрілювання парашуту, короткочасне використання гальмівних двигунів та вмикання систем, які мали увімкнутися на Schiaparelli тільки після посадки на поверхню Марсу.

"Насправді, модуль перебував на висоті близько 3,7 км", - йдеться у заяві Європейського космічного агентства.

Як зазначили у ESA, ця реакція на помилкові данні була продемонстрована в рамках комп'ютерної симуляції.

Як повідомлялося, відправлений на Марс демонстраційний модуль Schiaparelli в рамках проекту Exo Mars, котрий розбився при посадці на Червона планету 19 жовтня, повинен був протестувати технології для місії, запланованої на 2020 рік.

Фото: ESA

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-