Microsoft подала позовів на 6 мільйонів проти українських компаній за піратство

Microsoft подала позовів на 6 мільйонів проти українських компаній за піратство

Укрінформ
З червня 2015 по липень 2016 року українські правоохоронці виявили 45 випадків порушення інтелектуальних прав корпорації Microsoft в 10 регіонах країни.

Як повідомляє ain.ua з посиланням на дані компанії, загальна сума позовів українського офісу до компаній, які використовували піратське ПЗ, склала 6 млн грн.

"За фактом порушення було відкрито 40 кримінальних справ. З них — 21 справу проти нелегального використання софта Microsoft і 19 справ, пов'язаних з продавцями і установниками піратських копій такого ПЗ", - йдеться у публікації.

Про такі результати відзвітувала юридична компанія "Лексфор", яка представляє інтереси Microsoft із захисту інтелектуальної власності в Україні.

За словами партнера "Лексфор" Владислава Шаповала, в рамках зазначених кримінальних справ юридична компанія заявила 13 цивільних позовів, в яких вимагала відшкодувати збиток на 1,17 млн грн.

Більш того, за даними від правоохоронців компанія подала позови в господарські суди проти компаній-користувачів неліцензійного ПЗ на суму в 5 млн грн.

Наразі українські суди розглядають 22 справи про порушення авторських прав Microsoft, 12 справ були завершені ще в минулому році, а їх фігуранти отримали штрафи за піратство.

Зазначимо, що за даними асоціації розробників програмного забезпечення BSA, частка піратського ПЗ в Україні у 2015 році становила 82%.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-