Зброя та безпека: Житомирський бронетанковий презентував

Зброя та безпека: Житомирський бронетанковий презентував "Дуплет"

Укрінформ
На виставці "Зброя та безпека", яка проходить у Києві, відбулась українська публічна прем‘єра бойового модуля "Дуплет", який розробило Державне підприємство "Житомирський бронетанковий завод".

Про це інформує прес-служба "Укроборонпрому".

"Бойовий модуль "Дуплет" оснащений двома автоматичними 30-мм гарматами ЗТМ-1 від підприємства Концерну ДП "НТК “Завод точної механіки", завдяки чому можливо удвічі збільшити щільність вогню, створивши справжню завісу із 30-мм снарядів. Або виконувати стрільбу почергово кожним із стволів, що дозволяє удвічі збільшити безперервну тривалість вогню без перегрівання головного озброєння машини", - йдеться в повідомленні.

Окрім того, "Дуплет" оснащується керованими протитанковими ракетами, в тому числі сучасними високоточними ракетами "Бар’єр", які встановлюються на такі бронемашини як БТР-3 та БТР-4. Ці ракети дозволяють знищувати бронетехніку противника на відстані до 5 кілометрів. Також "Дуплет" озброєний автоматичним гранатометом та двома кулеметами калібром 7,62 мм.

За наведення зброї відповідає повністю комп’ютеризована система управління вогнем, тепловізор, лазерний далекомір і лазерний канал наведення ракет. Особливістю прицільного комплексу є автономна установка автоматичного гранатомету, завдяки чому досягається не тільки багатоканальність озброєння, але й можливість відмовитись від єдиного прицілу для зброї з різною балістикою.

"Дуплет" оптимізований для використання на БМП-2, що дозволяє за мінімальний термін оснастити їм ці бойові машини. У випадку необхідності, та з мінімальними змінами, цей бойовий модуль можливо встановити і на іншій бронетехніці.

Нагадаємо, що XIII міжнародна спеціалізована виставка "Зброя та безпека-2016" триватиме у Києві до 14 жовтня.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-