Зброя та безпека-2016: новітнє озброєння та передові розробки

Зброя та безпека-2016: новітнє озброєння та передові розробки

Фоторепортаж
Укрінформ
Однією із головних подій першого дня міжнародної виставки "Зброя та Безпека-2016" стало створення Платформи розвитку інновацій – UkrARPA.

Презентація UkrARPA відбулась під час демонстрації стратегії реформи оборонно-промислового комплексу України, повідомляє прес-служба "Укроборонпрому".

"Вже визначена форма UkrARPA як майданчика, який об’єднає розробників, стартапи, інвестиційні фонди і військових. Така платформа дозволить сконцентрувати передову наукову думку, інвестиції, механізм обміну та захисту технологій", – окреслив деталі UkrARPA глава концерну Роман Романов.

Сьогодні також відбулась перша публічна демонстрація безпілотного тактичного багатоцільового транспортного засобу "Фантом" – одна з передових розробок ДП "СпецТехноЕкспорт". Він є першим кроком у створенні перспективних систем, які мають замінити традиційне озброєння.

"Фантом" – це дистанційно керований мінібронетранспортер. Денний та нічний комплекси прицілювання дозволятимуть вести вогонь у будь-який час доби на відстані понад 1 км. Запас ходу становить до 20 км, керування здійснюється за захищеним радіоканалом або через волоконний кабель довжиною 5 км. Окрім того, його можливо оснастити високоточним протитанковим ракетним озброєнням.

Увага гостей виставки також була приділена оновленій машині піхоти, яка отримала офіційну назву БМП-1УМД від державного підприємства "Житомирський бронетанковий завод". Житомирські зброярі адаптували німецький двигун від Deutz для використання у цій бойовій машині всього за три місяці.

У рамках виставки також було підписано угоду про співпрацю у виробництві вогнепальної зброї між словацькою компанією Grand Power s.r.o. та ДП "Укроборонсервіс". За домовленостями, українські та словацькі зброярі будуть разом працювати над новітніми розробками, обмінюватися досвідом та технологічними рішеннями.

Нагадаємо, що міжнародна виставка"Зброя та Безпека" буде працювати 11-14 жовтня. На ній "Укроборонпром" презентує найкращі зразки та передові досягнення оборонно-промислового комплексу України. Цьогоріч на об’єднаній експозиції представлені 237 експонатів 46 підприємств концерну.

Фото: Даніїл Шамкін

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-