Зброя та безпека: у Києві показали БМП з німецьким

Зброя та безпека: у Києві показали БМП з німецьким "серцем"

Укрінформ
"Житомирський бронетанковий завод" адаптував німецький двигун від Deutz до використання у бойових машинах піхоти. Оновлена машина піхоти отримала офіційну назву БМП-1УМД.

Перша публічна демонстрація БМП-1УМД відбулась на виставці "Зброя та безпека", яка стартувала у Києві, повідомляє "Укроборонпром".

"Роботи по заміщенню російського двигуна УТД-20 на Deutz TCD2013 L64V зайняли лише три місяці. Цей 4-тактний, 6-циліндровий двигун з тубонадувом та електронним блоком управління має потужність у 330 к.с., з можливістю програмного підвищення потужності до 390 к.с. В цей же час двигун УТД-20 має потужність лише 300 к.с. Окрім того, німецький двигун має значно більший ресурс, він тихіший та економічніший", - йдеться в повідомленні.

За словами глави концерну Романа Романова, адаптація бойової машини піхоти до використання німецьких двигунів від Deutz є ще одним кроком у виконанні програми імпортозаміщення, над який зараз працює "Укроборонпром".

"Двигунами цього виробника вже оснащуються інша українська бронетехніка, наприклад, БТР-4, які виготовляються на "Харьківському КБ з машинобудування ім. Морозова", – додав він.

Під час створення БМП-1УМД були проведені роботи по впровадженню комплексу заходів з підвищення вогневої мощі, вдосконалення системи керування вогнем, поліпшення ергономічних та функціональних характеристик машини. Окрему увагу українські зброярі приділили реалізації комплексу засобів маскування у видимому та інфрачервоному діапазоні.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-