На українському IT-ринку нове поглинання

На українському IT-ринку нове поглинання

Укрінформ
Міжнародна компанія Altran, що спеціалізується на IT-консалтингу та розробки ПЗ, оголосила про придбання компанії Lohika – одного з найпомітніших гравців на українському ринку IT-аутсорсингу.

Угоду планують закрити до кінця 2016 року, повідомляє AIN.

Як повідомляється в релізі, талант українських розробників допоможе холдингу закріпитися на ринку Північної Америки і реалізувати амбітні плани, які компанія поставила перед собою до 2020 року.

На рахунку Lohika проекти для таких великих замовників, як Microsoft, Cisco, HP Enterprise, BuzzFeed, Twilio, Okta та інших. Тепер ці імена з'являться в портфоліо Altran.

Хоча розробка ведеться з України, Lohika зареєстрована в Каліфорнії. Тому в Altran сподіваються, що покупка компанії допоможе концерну вибитися в лідери на Східному Узбережжі – найважливішому IT-ринку світу та ключовому в стратегії розвитку Altran.

Купівля Lohika дозволить групі істотно розширити експертизу і компетенції в IT-розробки, зокрема запропонувати клієнтам послуги у сфері мобайл, хмарних рішень, інтерпрайз-рішень і великих даних.

Виходячи з повідомлення компанії, Altran не має наміру виводити українських розробників з України – команди Lohika залишаться на місці і навіть збільшаться.

«Після покупки Lohika кількість розробників в центрах Altran Global Delivery зросте до 4000 осіб – за рахунок додаткових потужностей в Румунії і нових центрах розробки в Україні, яка є сильним технологічним хабом у сфері розробки програмного забезпечення», – говорять в компанії.

Офіси Lohika знаходяться в Києві, Львові, Одесі та Румунії – у місті Клуж-Напока. Сумарно в Lohika працюють близько 700 співробітників, велика частина яких – програмісти. Компанія неодноразово входила в рейтинг найбільших IT-компаній в Україні за даними DOU.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-