Вчені знають, де шукати дев'яту планету Сонячної системи

Вчені знають, де шукати дев'яту планету Сонячної системи

Укрінформ
Вчені з Гарвард-Смітсонівського центру астрофізики розповіли, де треба шукати можливу дев'яту планету Сонячної системи (Планету Х).

Результати своїх досліджень вчені опублікували на сайті arXiv.org, пише dt.ua.

«На думку дослідників, планета може бути знайдена в сузір'ї Кита на ділянці небесної сфери радіусом 20 градусів. Цей регіон у кілька тисяч разів більше ділянки, яку займає Місяць, але він набагато менше попередніх пропозицій», - йдеться у повідомленні.

Як відзначається, висновки вчених були зроблені на підставі аналізу даних, отриманих станцією Cassini, яка наразі займається вивченням системи Сатурна.

Астрономи відзначають, що зазначена ними область для пошуків Планети Х раніше досліджувалася в рамках програми DES (Dark Energy Survey).

Як раніше заявили вчені - дев'ята планета має знаходитися на орбіті з періодом близько 15 тисяч років, а її маса в 10 разів перевищує масу Землі.

У найближчій точці дев'ята планета підходить до Сонця на відстань, що в сім разів перевищує радіус орбіти Нептуна — на 200 астрономічних одиниць (астрономічна одиниця дорівнює відстані від Сонця до Землі). Дальня точка орбіти віддалена від нашої зірки на 600-1200 астрономічних одиниць.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-