Робот Spencer супроводжує пасажирів в аеропорту Схіпхол

Робот Spencer супроводжує пасажирів в аеропорту Схіпхол

Відео
Укрінформ
Розроблений у співпраці з Університетом Твенте робот Spenser вперше провів пасажирів авіакомпанії KLM через праві ворота амстердамського аеропорту Схіпхол.

Про це повідомляється на сайті Університету Твенте.

Після трьох років розробок і моделювання робот успішно пройшов всі випробування і тепер готовий до роботи. Spenser докладно знайомий з планами аеропорту. Він також має лазерні очі, які дозволяють йому вимірювати відстані.

Після того, як Spenser відсканував посадочні талони пасажирів, він знає, що група укомплектована і повинна бути виведена на посадку. Spenser автоматично рушає і пасажири слідують за роботом. Робот підлаштовує свою швидкість під переміщення групи, обходить перешкоди і повідомляє пасажирам через екран відстань, що залишилася до виходу на посадку. Добравшись до мети, він повідомить про це пасажирам.

В даний час проводяться дослідження типів поведінки, що демонструються роботом Spenser, які можуть вважатися соціально прийнятними для пасажирів.

«Коли ми розглядаємо поведінку робота, ми маємо на увазі швидкість, з якою він переміщується, відстань між ним і групами, його соціальне ставлення до виникаючих ситуацій в аеропорту, - кажуть розробники, - Наприклад, робот повинен чекати, поки інша, більша група людей пройде повз або він повинен перевірити чи продовжують за ним іти пасажири. Кінцевий етап випробувань є важливим кроком у нашому дослідженні».

За словами Рене де Гроот, головного виконавчого директора KLM, робототехніка надасть великий вплив на розвиток авіації в найближчі роки. «Кожен день пасажири пропускають свої стикувальні рейси через затримки, проблем з перебуванням шляху в аеропорту або мовних бар'єрів. У зв'язку з тим, що 70% пасажирів KLM здійснюють пересадку в аеропорту Схіпхол, ми розглядаємо можливості вдосконалення тут цього процесу. Досліджуємо можливості робототехніки вписатися в цей процес».

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-