У США виростили різнокольорові лайми

У США виростили різнокольорові лайми

Укрінформ
Американські ботаніки створили генномодифікований лайм, що містить природні барвники антоціани. В результаті стебла і листя рослин, а також плоди лайма придбали червоний або пурпурний колір.

Про це повідомляє Phys.

Зростаючі в субтропічному кліматі цитрусові не виробляють природні барвники антоціани. Автори роботи створили модифіковані рослини мексиканського лайма (Citrus aurantifolia), що містять гени антоціанів з червоних апельсинів і червоного винограду. В результаті стебла, листя, квіти і плоди рослин забарвилися природним пігментом. У рослин лайма з геном антоціана з червоного винограду пігментація була виражена сильніше, ніж у лаймів, у яких присутній ген барвника з червоного апельсина. Квіти лайма стали різних відтінків рожевого, від блідо-рожевого до кольору фуксії, а плоди деяких рослин - бордового кольору.

«У рослин з'явилася унікальна пігментація листя, забарвлення квітів і м'якоті плодів посилилася за рахунок надлишкової експресії антоціанів», - кажуть автори.

Вони стверджують, що експеримент вдався, і що створити трансгенні цитрусові, що ростуть у субтропіках і культивують природні барвники цілком можливо. Дослідники вважають, що отримана технологія дозволить створити генномодифіковані лінії червоного винограду і червоних апельсинів, які можуть рости в субтропіках і при цьому виробляти природні барвники.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-