Apple посилить безпеку iPhone для запобігання будь-якого зламу

Apple посилить безпеку iPhone для запобігання будь-якого зламу

Укрінформ
Компанія Apple розпочала роботу над удосконаленням програмного забезпечення своїх пристроїв, аби не дати правоохоронним органам зламувати систему захисту будь-якого смартфону для отримання даних, навіть з телефонів злочинців.

Про це пише у середу впливове американське видання The New York Times.

"Інженери компанії вже почали розробляти нові заходи безпеки, які зробили би неможливим для уряду увійти в захищений iPhone з використанням методів, аналогічних тим, що перебувають зараз у центрі уваги судової тяганини в Каліфорнії", - йдеться в публікації.

Якщо Apple вдасться модернізувати свою безпеку, а експерти стверджують, що це реально, компанія створить значну технічну проблему для правоохоронних органів, навіть якщо адміністрація Обами виграє боротьбу за доступ до даних на iPhone одного із вбивць у Сан-Бернардіно, пише газета.

У такому випадку ФБР доведеться знайти інший спосіб зламувати систему безпеки пристроїв Apple у нових циклах судових поєдинків та розробки нових технологічних змін з боку компанії. Єдиний вихід з цього процесу, на думку експертів, це підключення до справи американського Конгресу.

Федеральні закони США щодо прослуховування телефонів вимагають доступу для правоохоронних органів до даних носіїв звичайних телефонів. Однак такі технологічні компанії, як Apple чи Google це не зачіпає, до того ж вони чинять потужний опір прийняттю закону, який встановив би аналогічні вимоги до них.

Як повідомляв Укрінформ, суд США вимагає від Apple надати в розпорядження слідчих ФБР спеціальне програмне забезпечення, яке дозволить їм отримати доступ до інформації, що зберігається на iPhone одного з організаторів трагедії у Сан-Бернардіно.

Керівник Apple заявив, що інженери компанії вже й без того надали владі всі важливі дані, тому компанія не має наміру створювати спеціальну програму, що дозволить зламувати будь-який iPhone та передавати її спецслужбам. В підтримку Apple виступили впливові в США правозахисні організації.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-