Голову Apple і директора ФБР через смартфон терориста запросили до Конгресу США

Голову Apple і директора ФБР через смартфон терориста запросили до Конгресу США

Укрінформ
Американські законодавці направили запрошення на слухання в Конгресі США директорові ФБР Джеймсу Комі та голові компанії Apple Тіму Куку через конфлікт довкола шифрування даних на смартфонах iPhone.

Як повідомляє CNN, слухання пройдуть в Комітеті з енергетики і торгівлі палати представників Конгресу.

Як йдеться у запрошенні, що є в розпорядження телекомпанії, Кука та Комі попросять "пояснити Конгресу і народу США, що стоїть на кону, і як вони планують діяти далі". Слухання будуть стосуватися "особистої інформації і національної безпеки".

Як раніше повідомлялося, суд зажадав від Apple надати в розпорядження слідчих ФБР спеціальне програмне забезпечення, яке дозволить їм отримати доступ до інформації, що зберігається на смартфоні iPhone. Пристрій належав терористові Саїду Фаруку, який був убитий при нападі на центр інвалідів в Сан-Бернардіно (штат Каліфорнія).

ФБР досі безуспішно намагається зламати пароль смартфона, а керівник Apple заявив, що інженери компанії вже й без того надали владі всі важливі дані і передавати спецслужбі ПЗ, яке дозволяє зламати не один iPhone, а будь-який, не мають наміру. Керівництво Apple також заявило, що питання, які стосуються шифрування даних на її смартфонах, повинні вирішувати не в суді, а в Конгресі США.

В підтримку Apple виступили впливові в США правозахисні організації.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-