Вчені розробили технологію лазерного зварювання нейронів один з одним

Вчені розробили технологію лазерного зварювання нейронів один з одним

Укрінформ
Група дослідників з університету Альберти (University of Alberta), розробили технологію швидкого з'єднання нейронів один з одним за допомогою надкоротких імпульсів лазерного світла.

Про це повідомляє Gizmag.

Дана технологія дає дослідникам можливість повного контролю процесу виготовлення штучних нейронних мереж, що відкриває величезні перспективи в області нейробіологічних досліджень і в галузі медицини для усунення наслідків деяких неврологічних захворювань і травм нервових тканин.

Метод був розроблений групою, яку очолював доктор філософії Нір Кечінскій (Nir Katchinskiy). Процес починається з приміщення в спеціальний розчин двох нейронів, клітин нервових тканин. Ці клітини розміщуються таким чином, що торкаються один одного строго в певному місці. Серія надкоротких імпульсів фемтосекундного (10 ^ -15 секунди) лазера, сфокусованих на місці контакту нейронів, змушує їх сформувати одну загальну ділянку клітинної мембрани.

Після багатьох експериментів з одними і тими ж нервовими клітинами вони залишалися життєздатними і пов'язаними один з одним. Однак, в деяких випадках були помічені незначні пошкодження зовнішнього захисного шару клітинної мембрани, але внутрішні шари залишалися неушкодженими.

Але найголовнішим в даному досягненні є те, що на створення надійного місця контакту двох нейронів за допомогою методу лазерного зварювання потрібно всього 15 мілісекунд, в той час, як на утворення такого ж контакту природним шляхом витрачається декілька годин.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-