Нова система штучного інтелекту пише тексти переконливих політичних виступів

Нова система штучного інтелекту пише тексти переконливих політичних виступів

Укрінформ
Ця система була створена фахівцями з Массачусетського університету (University of Massachusetts) в Амхерсті. Навчання системи було проведено шляхом аналізу текстів порядку 4 тисячі виступів на 53 різні теми з обговорень в Законодавчій палаті Конгресу США.

Про це повідомляє Gizmodo.

Техніка самонавчання системи заснована на технології n-грамів (n-grams), яка була розроблена свого часу фахівцями компанії Google. Суть цієї технології полягає в пошуках послідовностей з "n" слів або фраз для розуміння побудови аналізованого тексту.

Програмне забезпечення системи штучного інтелекту "проковтнуло" в цілому 50 тис. речень, що складаються в середньому з 23 слів. Кожне з пропозицій було забезпечено мітками, що вказують на те, чи був виступаючий прихильником або противником обговорюваної теми, і на іншу додаткову інформацію. Після цього, програма зуміла побудувати короткі пов'язані між собою пропозиції, довжиною максимум в п'ять слів, на задану тему. А після додаткової модернізації система штучного інтелекту змогла писати тексти виступів на задані теми, які можуть гідно конкурувати з текстами виступів більшості сучасних політиків навіть найвищого рівня.

Ось приклад тексту промови, складений новою системою (для дотримання "чистоти експерименту" текст поданий без перекладу):

"Mr. Speaker, for years, honest but unfortunate consumers have had the ability to plead their case to come under bankruptcy protection and have their reasonable and valid debts discharged. The way the system is supposed to work, the bankruptcy court evaluates various factors including income, assets and debt to determine what debts can be paid and how consumers can get back on their feet. Stand up for growth and opportunity. Pass this legislation".

Люди, які володіють англійською, можуть зазначити, що текст промови складений досить непогано. Однак, досить малоймовірно, що системи штучного інтелекту зможуть в найближчому часі замінити кваліфікованих людей, що спеціалізуються на написанні таких текстів. Адже ці люди можуть у своїй роботі враховувати безліч додаткових моментів, таких, як поточна політична ситуація, особливості особистості політика, для якого складається текст виступу і багато інших чинників, які поки залишаються далеко за межами можливостей навіть найдосконаліших систем штучного інтелекту.

Проте, у даної системи вже зараз є кілька областей практичного застосування. І найочевиднішим є автоматизація процесу складання текстів новин на політичні теми для різних засобів масової інформації.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-