Студенти з Нідерландів винайшли рюкзак, що виробляє чисте повітря

Студенти з Нідерландів винайшли рюкзак, що виробляє чисте повітря

Укрінформ
Розроблений групою нідерландських студентів рюкзак використовує вентилятор, що захоплює повітря з навколишнього середовища, а потім проводить його крізь коріння рослин, що знаходяться всередині. Після цього брудне повітря проходить друге очищення за допомогою фільтра HEPA (high-efficiency particulate air), тільки потім воно надходить у спеціальний прикріплений комір для дихання.

Про це повідомляє Eco Town.

Розробка перемогла у "Битві концепцій", організованій некомерційною організацією Stichting Innovatie Glastuinbouw Nederland, що займається сприянням соціально цінним інноваціям в тепличному садівництві. Наступним кроком, за словами лідера команди Marnix de Kroon, стане створення робочого прототипу.

Незважаючи на те, що HEPA-фільтр прекрасно уловлює забруднюючі повітря частинки, De Kroon наполягає, що рослина необхідна в якості бар'єру для мікроскопічних часток, наприклад, летких органічних сполук.

Враховуючи, що забруднення в деяких районах Пекіна в грудні минулого року перевищило максимальний рівень частинок PM2.5, рекомендований Всесвітньою організацією охорони здоров'я, майже в 40 разів, додаткова страховка може бути виправдана.

"Цей продукт не може швидко поширитися в Європі, але такі міста, як Пекін і Тегеран, міста з серйозними проблемами забруднення, стануть нашим головним ринком", - сказав лідер команди.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-