Сухі долини Мак-Мердо - марсоподібне місце на землі

Сухі долини Мак-Мердо - марсоподібне місце на землі

Укрінформ
Мак-Мердо - холодний пустельний регіон серед вічної мерзлоти, що обдувається вітрами дуже схожий на Марс. До того ж він повністю «мертвий».

Про це повідомляє Popular Mechanics.

Дослідники з університету Макгілла не змогли знайти жодного мікроба в мерзлому грунті. Він просто холодний і стерильний. Заглибившись на 60 сантиметрів, дослідники знову не знайшли нічого. Судячи з усього, Сухі долини - одне з небагатьох місць на Землі, де взагалі немає життя.

«Якщо ці умови занадто сухі і холодні для підтримки активного мікробного життя навіть на Землі, то більш холодні і сухі умови у верхньому шарі вічної мерзлоти на Марсі навряд чи можуть підтримувати життя», - заявив дослідник Ліль Вайт.

Результати дослідження, можуть бути доказом, що Марс є не тільки холодною пустелею, а й місцем, де немає життя. Однак є і хороші новини: беручи до уваги слова Карла Сагана «Якщо на Марсі є життя, ми не повинні туди втручатися. Марс повинен належати марсіанам, навіть якщо вони - прості мікроби», - це означає, що ніщо не завадить людям колонізувати Червону планету.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-