Американські вчені озвучили, чим чоловічий інфаркт відрізняється від жіночого

Американські вчені озвучили, чим чоловічий інфаркт відрізняється від жіночого

Укрінформ
За твердженням американських вчених, жіночий і чоловічий інфаркт істотно відрізняється симптомами і можливими ускладненнями.

Про це повідомляє Medical Xpress.

Вчені з'ясували, що жінки набагато частіше, ніж чоловіки, вмирають від інфарктів. Причина в тому, що хвороби серця все ще погано лікують і діагностують саме у представниць прекрасної статі.

Причиною інфаркту міокарда вважається закупорка основних артерій, що ведуть до серця. У жінок ця проблема носить менш серйозний характер, тому їм рідше потрібно стентування. Однак у них частіше пошкоджуються коронарні артерії. Це в свою чергу веде до скорочення припливу крові до серцевого м'яза і подальшого інфаркту.

Що стосується симптомів інфаркту, то в обох випадках біль в області грудної клітини є головною ознакою. Однак у жінок частіше з'являються атипові симптоми - задуха, блювота, біль у спині.

Проблеми у представниць прекрасної статі тривають і під час лікування. По-перше, вони частіше стикаються з більш важкими ускладненнями після відновлення кровотоку, маючи в анамнезі діабет і високий тиск. Крім того, їм рідше прописують кардіореабілітаціі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-