РФ більше не запускатиме «Союзи» з космодрому Східний

РФ більше не запускатиме «Союзи» з космодрому Східний

Укрінформ
Старт нового «Союзу-МС» з космодрому Східний був запланований на кінець 2019 року, проте з оновленої версії проекту «Федеральної космічної програми на 2016-2025 роки» Роскосмосу його виключено.

Про це повідомляє ТАСС.

Роскосмос виключив запуск пілотованого космічного корабля нової серії "Союз-МС" з космодрому Східний (Амурська область) з проекту "Федеральної космічної програми на 2016-2025 роки" (ФКП). Ще з проекту федеральної програми виключено створення і запуск двох автономних модулів (трансформованого і енергетичного, замовником яких є Російська академія наук), які призначалися для створення російської орбітальної станції. Також з проекту нової Федеральної космічної програми виключено запуски чотирьох космічних апаратів системи супутникового конфіденційного мобільного зв'язку, замовником якого виступає міноборони РФ.

Проект «Федеральної космічної програми на 2016-2025 роки» має бути внесений на розгляд уряду на початку 2016 року. Проект передбачає бюджет федеральної програми в 1,4 трильйона рублів, ще 115 мільярдів рублів можуть бути виділені додатково після 2021 року. Навесні 2015 року був представлений варіант програми, який передбачав виділення з бюджету 2 трильйонів рублів.

Перший старт корабля «Союз-МС» намічено на 21 червня 2016 року з космодрому Байконур. Зараз Роскосмос використовує для доставки на МКС пілотовані кораблі «Союз ТМА» і «Союз ТМА-М».

Спочатку планувалося, що перший запуск з космодрому Східний проведуть у грудні 2015 року. Пізніше запуск було вирішено перенести на 25 квітня 2016 року. Повне введення об'єкта, на якому були зафіксовані численні фінансові порушення, тепер заплановане на 2020 рік.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-