Чергове фіаско РФ: «Союз» і супутник вибухнуть через пару днів

Чергове фіаско РФ: «Союз» і супутник вибухнуть через пару днів

Укрінформ
У Росії нештатна ситуація, що виникла під час другого в історії пуску ракети-носія "Союз-2.1 В", призвела до втрати новітнього супутника дистанційного зондування Землі.

Про це пише Коммерсантъ.

Джерела "Ъ" в ракетно-космічної галузі та військовому відомстві підтвердили, що з двох запущених апаратів штатно функціонує тільки один і уточнили, що проблеми виникли при виведенні супутника "Канопус-СТ".

«За попередньою інформацією, космічний апарат не зміг відокремитися від розгінного блоку, внаслідок чого вся зв'язка почала рухатися невірною траєкторією. Через кілька днів супутник, за допомогою якого можна було б виявляти іноземні субмарини на глибині, увійде у щільні шари атмосфери, де зруйнується і згорить», - йдеться у повідомленні.

Пуск під керівництвом командувача космічними військами Олександра Головка відбувся з космодрому Плесецьк 5 грудня.

У створеної за гарячими слідами міжвідомчої комісії претензій до роботи "Союзу" немає, а пріоритетною вважається версія з неполадками кріплень розгінного блоку і космічного апарату, які не розкрилися вчасно. "Канопус-СТ" ж хоч ще і функціонує, де-факто його можна вважати втраченим.

"Ця зв'язка вже почала сходити з орбіти, через два-три дні супутник і разгонник увійдуть у щільні шари атмосфери, де і вибухнуть",— говорить член аварійної комісії. До Землі, враховуючи запас палива у супутника, який повинен був пропрацювати на орбіті не менше п'яти років, жодні уламки долетіти не повинні.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-