Уже традиція: військовий супутник РФ забарахлив відразу після запуску

Уже традиція: військовий супутник РФ забарахлив відразу після запуску

Укрінформ
У Росії стався ще один невдалий запуск - тепер з військовим супутником.

Як повідомляють РИА Новости, ракета "Союз-2.1 В" з двома військовими супутниками стартувала в суботу з космодрому Плесецьк, але з одним із супутників виникли складності.

"Проблема з одним із двох космічних апаратів військового призначення. За попередніми даними, не відокремився від розгінного блоку "Волга", обговорюється питання про зведення з орбіти і подальше затоплення супутника з блоком виведення", - заявило агентству джерело в космічній галузі.

За його словами, підготовка і пуск пройшли штатно.

У Міноборони РФ коментарів поки не дають.

Протягом останніх років російська космічна галузь переживає цілий ряд великих невдач. Так, у грудні 2010 року в результаті невдалого запуску в Тихий океан впали відразу три супутники "Глонасс-М", у лютому 2011 року на орбіту не вдалося вивести геодезичний апарат військового призначення "Гео-ІК-2", в серпні того ж року був спочатку зроблений невдалий запуск супутника "Експрес-АМ4", а потім незабаром після запуску впав вантажний корабель "Прогрес". У листопаді 2011 року Роскосмос не зміг запустити на Марс автоматичну міжпланетну станцію "Фобос-Грунт", а в грудні був втрачений супутник зв'язку "Меридіан-5".

У серпні 2012 року не вдалося вивести на орбіту супутники "Експрес-МД2" і "Телком-3". У липні 2013 року ракета-носій "Протон-М" з трьома супутниками "Глонасс" на борту вибухнула через 30 секунд після запуску.

У Російської асоціації авіакосмічних страховиків нарахували понад 20 мільярдів рублів збитків від невдалих запусків.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-