Дизельгейт: Фольксваген відкидає нові звинувачення

Дизельгейт: Фольксваген відкидає нові звинувачення

Укрінформ
Німецький автоконцерн Volkswagen відхилив висунуті проти нього нові обвинувачення в маніпуляціях з 3-літровими дизельними двигунами.

Відповідне спростування розміщене на сайті компанії, повідомляє кореспондент Укрінформу у ФРН.

"Volkswagen AG наголошує, що жодних програм з коригування цих викидів на 3-літрових дизельних моторах V6-TDI не встановлювалося", - йдеться в заяві виробника.

При цьому Volkswagen пообіцяв продовжувати повною мірою співпрацювати з американським агентством з охорони навколишнього середовища (EPA) з метою всебічного з'ясування фактів.

Нагадаємо, що саме EPA у вересні вивело німецький концерн на чисту воду, виявивши, що той встановлював програмне забезпечення, яке в рази знижувало показники реального вихлопу газів. Йшлося про дизельні двигуни об'ємом до 2 літрів. Тепер американці, які раніше погрожували концерну штрафом у 6 млрд доларів, підозрюють, що маніпуляціям могли піддатися автомобілі модельного ряду 2014-2016 рр - VW Touareg, Porsche Cayenne, а також A6 Quattro, A7 Quattro, A8, A8L і Q5.

Після того, як скандал розгорівся, найбільший автовиробник Німеччини вже втратив мільярди євро (операційні збитки Volkswagen у липні-вересні становили 3,48 млрд євро порівняно з прибутком у 3,23 млрд  роком раніше, це перші квартальні збитки виробника за 15 років), а також змушений був змінити вище керівництво.

 "Дизельний скандал" знизив ринкову капіталізацію компанії на 21 млрд євро з 18 вересня. Крім того, репутаційні втрати призвели до того, що VW поступився світовою першістю у продажу автомобілів японській Toyota.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-