Академія сухопутних військ імені гетьмана Петра Сагайдачного у Львові - третя за популярністю в Україні

Укрінформ
Академія сухопутних військ імені гетьмана Петра Сагайдачного у Львові - третя у списку популярності серед вступників

Академія сухопутних військ імені гетьмана Петра Сагайдачного у Львові - третя у списку популярності серед вступників.

Про це УКРІНФОРМу повідомив начальник відділу призову та комплектування центру особового складу штабу управління Західного оперативного командування полковник Євген Чурбанов.

"З військових комісаріатів дев'яти областей Західної України до приймальних комісій вищих військових навчальних закладів МОУ та військових навчальних підрозділів відправлено 1021 особову справу. Найбільше бажаючих здобути офіцерський чин серед цьогорічних абітурієнтів виявилося на Хмельниччині - 181 особа. На Вінниччині їх - 123, на Львівщині - 114. З Волині та Прикарпаття відповідно по 112 абітурієнтів, з Закарпаття - 102, Тернопільщини - 97, Рівненщини - 95 та 85 з Буковини", - розповів офіцер.

За його словами, понад 1000 юнаків із 9 областей України подали заяви на вступ до вищих військових навчальних закладів Міністерства оборони України та їх навчальних підрозділів.

Загалом же, нині в Україні функціонує дев'ять вищих навчальних закладів, які здійснюють підготовку офіцерських кадрів для усіх видів та родів військ Збройних Сил.

"Нинішні курсанти вчаться не лише керувати особовим складом, досконально опановують зброю та цифрове обладнання, але й вільно володіють іноземними мовами, знають і уміють використовувати на практиці комп'ютерну техніку, різноманітне програмне забезпечення. Кращі отримують можливість стажуватись за кордоном", - наголосив Чурбанов.

За неповних три тижні, які передуватимуть вступним іспитам, приймальні комісії ретельно опрацюють інформацію про вступників. Зокрема, вивчать стан їхнього здоров'я, результати складання іспитів загального незалежного оцінювання, що дозволить сформувати рейтингові таблиці абітурієнтів. Адже кількість бажаючих поповнити лави офіцерів перевищує обсяг, визначений державним замовленням.

Відтак, за рознарядкою облвійськкоматів, загальна кількість вступників від 9 областей складає 833 особи.

Особливістю нинішньої вступної кампанії є деякі відмінності у формуванні конкурсного бала. Як і в минулому році, він складається із суми балів сертифіката зовнішнього незалежного оцінювання та середнього бала додатка до атестата про загальну освіту. Однак, мінімальний бал з профільних предметів не може бути менший 140 (124 у минулому році), а з непрофільних - 124.

Разом з тим, вищий навчальний заклад має право встановлювати свій мінімальний прохідний бал для профільного предмета на кожний напрям підготовки. Відтак, найбільше шансів на успіх у тих, хто здобуде максимальну кількість балів та має добрі базові знання із шкільних предметів, перебуває у відмінній фізичній формі та не має обмежень за станом здоров'я.

Вступні іспити триватимуть протягом 10 днів. 1-го серпня стануть відомі прізвища першокурсників. Вони залишаться у місцях розташуванні військових училищ для проходження "курсу молодого бійця".

Ігор Бачун, ЛЬВІВ. 4 липня 2012 року.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-