Фейгін розповів про подальше оскарження незаконного засудження Сущенка

Фейгін розповів про подальше оскарження незаконного засудження Сущенка

Укрінформ
Захисник власного кореспондента Укрінформу Романа Сущенка Марк Фейгін заявив про наміри подальшого оскарження справи незаконного засудження журналіста в Росії.
Про це він розповів під час пресконференції, повідомляє кореспондент Укрінформу.

“Ми будемо оскаржувати і далі кейс, за яким Романа засудили. У нас залишається і внутрішньонаціональна російська юрисдикція, правда, без будь-яких перспектив, враховуючи, що суду в Росії немає, але тим не менше, і деякі міжнародні судові інстанції, можливо, за окремими нашими скаргам візьмуться розглядати все, що відбувалося”, - сказав Фейгін.

Він нагадав, що звільнення Сущенка є компромісом з політичної точки зору, проте процесуальна сторона “мало кого цікавила”.

“Цей політичний компроміс передбачає певні кроки в подальшому, які повинні сприяти звільненню інших політв’язнів. Це, мабуть, якось потрібно буде поєднувати з інтересами державної влади в Україні, щоб не нашкодити політв’язням, які там залишилися”, - підкреслив Фейгін.

Читайте також: Сущенко розпочав пресконференцію з подяки всім, хто працював над його звільненням

Як повідомляв Укрінформ, Сущенка затримали, порушуючи міжнародні правила, 30 вересня 2016 року в Москві, куди він прибув із приватною поїздкою з Парижа. 7 жовтня 2016 року йому пред'явили звинувачення в шпигунстві.

Московський міський суд червня 2018 року засудив Сущенка до 12 років ув'язнення в колонії суворого режиму. 12 вересня Верховний суд РФ визнав це рішення законним.

7 вересня 2019 року між РФ і Україною відбулося взаємне звільнення утримуваними особами у форматі "35 на 35". В Україну повернулися 35 осіб, зокрема 11 незаконно засуджених українців і 24 моряки, захоплені у районі Керченської протоки у листопаді 2018 року.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Актуально

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-