Сущенко розпочав пресконференцію з подяки всім, хто працював над його звільненням

Сущенко розпочав пресконференцію з подяки всім, хто працював над його звільненням

Укрінформ
Власний кореспондент Укрінформу Роман Сущенко, подякував п'ятому і шостому президентам України Петру Порошенку та Володимиру Зеленському, а також президентові Франції Емманюелю Макрону за підтримку і допомогу в поверненні додому.

Про це Сущенко зазначив під час пресконференції в Укрінформі.

“Я хотів би звернутися до вас і подякувати перш за все двом президентам, завдяки яким ми з вами зараз спілкуємося і ще 34 брати по нещастю повернулися додому, — це Володимиру Зеленському і Петру Порошенку. Я на злітній смузі подякував (Зеленському — ред.) і сподіваюся особисто ще потиснути руку. Вчора з Порошенком була зустріч, і я сподіваюся, що з Володимиром Зеленським ми ще побачимося”, - сказав Сущенко.

Він також подякував президентові Франції Емманюелю Макрону, який брав безпосередню участь у цьому складному процесі, а також українським дипломатам, починаючи від міністра закордонних справ і закінчуючи консулами у РФ: "Зокрема, Геннадію Брескаленку і Черніюку Альберту. А також усім нашим послам, і представникам за кордоном. Це посольства наші у Парижі, Берліні, Вашингтоні, країнах Балтії, Польщі, Відні, а також представництвах при Євросоюзі і ООН".

Журналіст вдячний Міністерству інформаційної політики, яке переймалося його долею, допомагало родині та "максимально сприяло журналістам і письменницьким організаціям, інформуючи про перебіг ситуації”.

Сущенко подякував також усім українським та міжнародним журналістам, адвокатам за підтримку.

Водночас генеральний директор Укрінформу Олександр Харченко нагадав, що по всьому світу весь цей час проходили акції на підтримку звільнення Сущенка.

“Три роки, більше тисячі днів, не було з нами нашого колеги Романа Сущенка, і дуже багато людей боролися, щоб Роман повернувся додому, починаючи з Марка Фейгіна, який з перших годин був з Романом, і закінчуючи главами держави... Сьогодні колектив агентства безмежно вдячний усім, хто наближав цей день, 7 вересня ”, - сказав Харченко.

Читайте також: Перша після звільнення пресконференція Сущенка

Сьогодні в Укрінформі проходить перша після звільнення пресконференція Романа Сущенка та його адвоката Марка Фейгіна. Зала пресцентру агентства вщерть заповнена журналістами.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Актуально

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-