Захисник Сущенка: Восьмеро українських політв’язнів - у Лефортово, адвокатів не пускають

Захисник Сущенка: Восьмеро українських політв’язнів - у Лефортово, адвокатів не пускають

Укрінформ
Громадський захисник Романа Сущенка Марк Фейгін заявив, що російські силовики не пускають адвокатів до вісьмох українських політв'язнів, які перебувають у СІЗО Лефортово у Москві.

Про це інформує Радіо Свобода.

"Оці восьмеро (утримуваних у РФ українців – ред.), які точно перебувають у "Лефортово", крім 24 моряків, вони перебувають у "заморозці", адвокати до них потрапити не можуть. І це абсолютно свідомо робить адміністрація Федеральної служби виконання покарань, можливо, для того, щоб не відбувалося витоку інформації. Ми допускаємо, що найближчим часом, про що сам Путін вчора сказав, обмін може відбутися. Але коли це станеться, завтра чи у якийсь інший день, я сказати не можу, у мене такої інформації немає", – зауважив Фейгін.

За словами Фейгіна, 3 вересня він намагався відвідати у СІЗО свого підзахисного Романа Сущенка, але тільки "здав документи та прочекав весь день".

Читайте також: Цимбалюк і Івлєва знову несуть передачу українським полоненим

Як повідомлялося, 20 серпня, активістка Вікторія Івлєва розповіла, що в "Лефортово" у неї взяли передачі для Балуха, Клиха, Кольченка, Гриба та Карпюка. Адвокати українців відмовилися це коментувати. Наступного дня вона заявила, що в СІЗО прийняли передачі для Сущенка та Олексія Сізоновіча.

Роман Сущенко був незаконно заарештований у Москві 30 вересня 2016 року та через два роки Російською Федерацією засуджений до 12 років в'язниці за нібито "шпигунство". Останні шість років до ув’язнення він працював кореспондентом Укрінформу в Парижі.

За даними Міністерства закордонних справ, Росія незаконно утримує понад 70 українців. До цього числа не входять 24 українські моряки, захоплені Росією біля Керченської протоки наприкінці листопада 2018 року.

Фото: globallookpress.com

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Актуально

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-