У Ризі відкриють виставку малюнків Сущенка

У Ризі відкриють виставку малюнків Сущенка

Фото
Укрінформ
У латвійському Музеї окупації в Ризі представлять малюнки українського журналіста Романа Сущенка, який вже майже три роки незаконно утримується у російській в’язниці за політично вмотивованим обвинуваченням.

Виставка "Мистецтво за ґратами" з малюнками Сущенка відкриється 9 вересня о 16:00, повідомила кореспонденту Укрінформу активістка Тетяна Лазда.

“Задумали цю виставку ще взимку. Але змогли здійснити лише восени. Тим більше, є хороша нагода: 8 вересня — міжнародний день солідарності журналістів. Списалися з близькими Сущенка, вони прислали малюнки. Посольство України роздрукувало. А з цим музеєм у нас давня співпраця, вони також були раді прийняти нас”, - зазначила Лазда.

На виставці будуть презентовані 20 малюнків Сущенка, створених ним у в’язницях. Працюючи над ними, Сущенко використовував підручні засоби: лушпиння цибулі, сік буряка, чай, пральний порошок, кетчуп, фарбу з кулькової ручки тощо.

Малюнки Романа Сущенка вже демонструвалися на виставках у Києві, Брюсселі, Нью-Йорку, Варшаві, Парижі, Празі, Кишиневі, заплановані виставки у Гданську та Страсбурзі.

Виставка в Ризі організована Ukrainas atbalsta biedrības/Товариство допомоги Україні, Посольством України в Латвії та латвійським Музеєм окупації.

Триватиме виставка до 9 жовтня.

Читайте також: Сущенко надіслав з ув’язнення лист та малюнок другу дитинства

Як повідомлялося, Сущенко був незаконно заарештований у Москві 30 вересня 2016 року та через два роки Російською Федерацією засуджений до 12 років в'язниці за нібито "шпигунство". Останні шість років до ув’язнення він працював кореспондентом Укрінформу в Парижі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Актуально

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-