Сущенко надіслав з ув’язнення лист та малюнок другу дитинства

Сущенко надіслав з ув’язнення лист та малюнок другу дитинства

Фото
Укрінформ
Незаконно ув'язнений журналіст Укрінформу Роман Сущенко надіслав листа та малюнок другу дитинства Владиславу Боєчку, який проживає на Черкащині.

Про це повідомив сам адресат в соцмережі Facebook, який проілюстрував свій пост малюнком Романа.

"Сьогодні отримали лист і малюнок із російської в‘язниці політв‘язня і друга нашої родини Романа Сущенка. Талантом і витримкою Роми я захоплююсь!", - наголосив Боєчко.

Він розповів, що із Романом вони дружили з дитинства, жили в одному будинку.

"У дворі нас була ціла компанія, яка займалась спортом, ми гуляли на вулиці і спілкувались із дівчатами. У будинку разом обладнали кімнату і зимою проводили в Конурі багато часу. Рома, Славік і Гриша вчились у единій україномовній школі міста номер 5. Рома був досить стриманим, але у душі великим романтиком. Завжди класно малював, писав веселі оповідання”, - додав Владислав Боєчко.

Він згадав і про спільне захоплення - акваріумні рибки, в якому Роман був справжній профі.

Після школи всі хлопці поступили в інститути, але продовжували дружити.

"Вся наша компанія пам’ятає про Рому: Руслан, Славік, Гриша, Андрій, Женя, Сергій передають йому вітання. Зараз із Ромою листуємось і мене захоплює його сила духу та оптимізм... Тривалий час йому забороняли малювати і писати у неволі (як Т. Шевченку у ХІХ ст). Роман дійсно герой нашого часу і треба не забувати про мужнього черкащанина та талановитого журналіста. Ми сподіваємось на можливий обмін та зустріч із Ромою та його дружною родиною", - підкреслив Владислав Боєчко.

Читайте також: Комітет захисту журналістів закликає Росію звільнити Сущенка

Як повідомлялося, власного кореспондента Укрінформу у Франції Романа Сущенка на порушення міжнародних норм затримали 30 вересня 2016 року у Москві, куди він прибув з приватною поїздкою. 7 жовтня 2016 року йому пред'явили обвинувачення у "шпигунстві".

Московський міський суд 4 червня 2018 року засудив Сущенка до 12 років ув'язнення в колонії суворого режиму; 12 вересня Верховний суд Росії визнав це рішення "законним".

Сущенка етапували до колонії №11 в Кіровській області (м. Кірово-Чепецьк, с.Утробіно).

Наразі Сущенко, найімовірніше, доправлений до СІЗО "Лефортово" у Москві разом із групою інших українських політичних в'язнів.

За даними Міністерства закордонних справ, Росія незаконно утримує понад 70 українців. Однак, до цього числа не входять 24 українські моряки, захоплені Росією біля Керченської протоки наприкінці листопада 2018 року.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Актуально

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-