Сущенка етапували до Москви кілька днів тому — захисник

Сущенка етапували до Москви кілька днів тому — захисник

Укрінформ
Адвокат Марк Фейгін підтвердив, що журналіст Укрінформу Роман Сущенко, незаконно засуджений у Росії, зараз знаходиться в Москві.

Про це він написав у Facebook.

"Сущенка етапували до Москви. Причому сталося це ще кілька днів тому. Це вже з минулого тижня не сенсація", - сказав він.

Раніше у четвер, 29 серпня, відповідальний секретар Громадської спостережної комісії (ОНК) Москви Іван Мельников повідомив, що Сущенко зараз перебуває в московському СІЗО "Лефортово".

Читайте також: У Росії підтвердили, що Сущенка перевели в СІЗО "Лефортово"

Як повідомлялося, власного кореспондента Укрінформу у Франції Романа Сущенка в порушення міжнародних норм затримали 30 вересня 2016 року в Москві, куди він прибув з приватною поїздкою. 7 жовтня 2016 року йому висунули обвинувачення у "шпигунстві".

Московський міський суд 4 червня 2018 року засудив Сущенка до 12 років ув'язнення в колонії суворого режиму; 12 вересня Верховний суд Росії визнав це рішення "законним".

Сущенко етапували в колонію №11 у Кіровській області (м Кірово-Чепецьк, с. Утробіно).

За даними Міністерства закордонних справ, Росія незаконно утримує понад 70 українців. У це число не входять 24 українські моряки, захоплені Росією в районі Керченської протоки наприкінці листопада 2018 року.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Актуально

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-