Сущенко надіслав новий малюнок — парасолю і Бомбей

Сущенко надіслав новий малюнок — парасолю і Бомбей

Фото
Укрінформ
Незаконно засуджений у РФ український журналіст Роман Сущенко, який перебуває в ув'язненні вже 983 дні, надіслав з колонії новий малюнок — міський пейзаж індійського Бомбея, що нині називається Мумбаї.

Про це повідомляє Укрінформ.

На звороті малюнка журналіст вказав: "Роман Сущенко. 2019. Парасоля і Бомбей/The Town Hall, Bombay. Папір, кулькова ручка, чай, акварель, олівець".

На малюнку автор зобразив мерію міста Бомбей, яке з 1995 року було перейменоване в Мумбаї. Як вказав Сущенко, яскравим акцентом малюнка стала червона парасоля від сонця.

За словами доньки політв'язня Юлії Сущенко, лист датований 20 травня, тобто написаний ще до побачення українця з рідними.

Як повідомлялося, віднедавна Сущенко повернувся до техніки, яку використовував під час створення малюнків у СІЗО "Лефортово".

Раніше Сущенко надіслав із колонії зимовий пейзаж із Києво-Печерською лаврою, квітковий натюрморт, зображення Руанського собору, собору святої Софії (цей малюнок подарований митрополиту Київському і всієї України Епіфанію), Київського костелу св. Миколая, Львова, Макарської Рив'єри у Хорватії, грецького Акрополя та Гібралтару.

Вперше презентація виставки малюнків Сущенка відбулася торік у Києві, потім їх показали у Брюссельському прес-клубі, у Варшаві, Парижі, Кишиневі та Нью-Йорку.

27 червня виповниться рівно 1000 днів з дня арешту Сущенка. Власного кореспондента Укрінформу у Франції Романа Сущенка на порушення міжнародних правил затримали 30 вересня 2016 року в Москві, куди він прибув із приватною поїздкою. 7 жовтня 2016 року йому висунули обвинувачення у шпигунстві. У ФСБ Росії заявили, що Сущенко є співробітником Головного управління розвідки Міноборони України. У ГУР Міноборони це спростували.

Читайте також: Політв’язень Сущенко розповів про своє здоров'я і побут

Мосміськсуд 4 червня 2018 року засудив Сущенка до 12 років ув'язнення в колонії суворого режиму, 12 вересня Верховний суд Росії визнав це рішення законним.

7 листопада стало відомо, що Сущенка етапували до колонії № 11 у Кіровській області (місто Кірово-Чепецьк, село Утробіно).

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Актуально

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-