Євросоюз вимагає від Росії негайно звільнити Сущенка та інших в'язнів

Євросоюз вимагає від Росії негайно звільнити Сущенка та інших в'язнів

Заява
Укрінформ
ЄС вимагає від Росії негайно та беззастережно звільнити журналіста Романа Сущенка та усіх інших незаконно затриманих українських громадян.

Про це йдеться у Заяві ЄС щодо триваючої агресії Росії проти України та незаконної окупації Криму, оприлюдненій у четвер на засіданні Постійної ради ОБСЄ у Відні, повідомляє власний кореспондент Укрінформу.

"Минулого року, 4 червня 2018 року, журналіст Роман Сущенко був засуджений до 12 років ув'язнення за дуже сумнівними звинуваченнями в шпигунстві. ЄС очікує, що всі незаконно затримані українські громадяни в Росії та на Кримському півострові будуть звільнені без будь-яких умов та зволікань", - йдеться у заяві.

Також в ЄС закликали Росію негайно виконати рішення Міжнародного трибуналу ООН з морського права з вимогою звільнити 24 українських військовослужбовців, захоплених у листопаді 2018 року біля Керченської протоки.

Читайте також: Україна в ОБСЄ закликала звільнити журналістів Сущенка та Асєєва

Як повідомлялося, власного кореспондента Укрінформу у Франції Романа Сущенка, з порушенням міжнародних правил, затримали 30 вересня 2016 року в Москві, куди він прибув з приватною поїздкою з Парижа, де працював останні 6 років. 7 жовтня 2016 року йому висунули обвинувачення в "шпигунстві".

Московський міський суд 4 червня 2018 року засудив Сущенка до 12 років ув'язнення в колонії суворого режиму, 12 вересня Верховний суд Росії визнав це рішення законним. Сущенка етапували в колонію №11 в Кіровській області (місто Кірово-Чепецьк, село Утробіно).

Фото: Роман Цимбалюк

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Актуально

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-