Укрінформ запускає Тwitter-шторм на підтримку Романа Сущенка

Укрінформ запускає Тwitter-шторм на підтримку Романа Сущенка

Укрінформ
У вівторок, 28 травня, запускається Тwitter-шторм з вимогою звільнити в'язня Кремля журналіста Укрінформу Романа Сущенка.

Про це повідомляє PEN Ukraine на своїй сторінці у Facebook.

"Сьогодні о 10:00 за Нью-Йорком, 17:00 за Києвом запускається Тwitter-шторм на підтримку та з вимогою звільнення журналіста Укрінформу Романа Сущенка, який вже майже 970 днів перебуває за ґратами у російській в’язниці за політично мотивованими звинуваченнями", - йдеться у повідомленні.

Український ПЕН закликав долучатися до акції всії, хто має акаунти у Тwitter: "Наш голос почують, якщо нас буде багато!".

В повідомленні дається орієнтовний текст англійською:

‪Ukrainian journalist Roman Sushchenko of Ukrinform spends his 970th day behind bars in a Russian prison having been illegally convicted on politically motivated charges. We demand Russia to #FreeSushchenko. Raise your voice in his support and join our Twitter-storm.‬

Як зазначається, можна писати й будь-який інший текст, головне хештег #FreeSushchenko.

"Зверніть увагу на правопис літери "shch", аби всі повідомлення були дійсно під одним хештегом", - зауважили в PEN Ukraine.

Як повідомляв Укрінформ, у вівторок, 28 травня, в Українському інституті Америки у Нью-Йорку відбудеться виставка картин Романа Сущенка та вечір, присвячений незаконно ув’язненому українському журналісту та іншим бранцям Кремля.

Читайте також: У Нью-Йорку покажуть виставку Сущенка

Власного кореспондента Укрінформу у Франції Романа Сущенка, на порушення міжнародних правил, затримали 30 вересня 2016 року в Москві, куди він прибув з приватною поїздкою. 7 жовтня 2016 року йому пред'явили звинувачення у шпигунстві. У ФСБ Росії заявили, що Сущенко є співробітником Головного управління розвідки Міноборони України. У ГУР МОУ це спростували.

Мосміськсуд 4 червня 2018 року засудив Сущенка до 12 років ув'язнення в колонії суворого режиму, 12 вересня Верховний суд Росії визнав це рішення законним.

8 жовтня стало відомо про етапування Сущенка до місця відбування покарання. 7 листопада ФСВП Росії повідомила посольству України в Москві, що Сущенка етапували в колонію №11 в Кіровській області (місто Кірово-Чепецьк, село Утробіно).

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Актуально

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-