Сущенко надіслав українській активістці у Латвії лист з малюнком

Сущенко надіслав українській активістці у Латвії лист з малюнком

Фото
Укрінформ
Незаконно засуджений у РФ український журналіст Роман Сущенко написав великого листа з малюнком українській активістці в Латвії Тетяні Лазде, в ньому він розповів про поточні справи, а також поділився життєвими спогадами різних періодів.

Тетяна Лазда передала копію листа і малюнка кореспонденту Укрінформу.

Лист Романа Сущенка до латвійської активістки Тетяни Лазди / Фото: Кудрін Олег, Укрінформ

«У мене все стабільно. Олівці забрали, фарби закінчилися, нові не видають, повертаюся до лефортовського стилю (тобто фарби з лушпиння цибулі, буряків і пасти з кулькової ручки - ред.)», - пише Сущенко.

Надісланий ним малюнок - небо, на якому яскраве сонце, трохи вкрите кількома хмарами.

Сущенко захоплююче розповів про багато життєвих епізодів. Про те, що на книжковому ярмарку в Парижі крім Андрія Куркова (який написав недавно листа Роману Сущенку) спілкувався з іншими українськими письменниками - Антоном Кушніром, Ларисою Денисенко, Марією Матіос. З інших паризьких спогадів - сердечні слова про українського співака, активіста Василя Сліпака, який виступав у столиці Франції і який пізніше загинув на фронті.

Також Роман Сущенко розповів про один власника паризького магазинчика, сім'я якого в 1960-х роках тікала з Алжиру. Цей продавець не став брати гроші за трикотажні футболки, які українські активісти в 2014 році купували для дітей-сиріт, жертв російської агресії на сході України. Наприкінці спілкування парижанин, виходець з Алжиру, сказав українській активістці: «Незалежність народу і Батьківщини дорого коштує, мадам».

Роман Сущенко згадав у листі про свої рідні місця - в Черкаській області: Тарасову гору в Каневі; Хатинку Шевченка в Моринцях; місто Сміла - в ньому знаходиться дитячий будинок, якому допомагає його спільний з адресатом знайомий, латвієць Інгус.

Як повідомлялося, власного кореспондента Укрінформу у Франції Романа Сущенка, порушуючи міжнародні правила, затримали 30 вересня 2016 року в Москві, куди він прибув з приватною поїздкою. 7 жовтня 2016 року йому пред'явили обвинувачення в шпигунстві. У ФСБ Росії заявили, що Сущенко є співробітником Головного управління розвідки Міноборони України. У ГУР Міноборони це спростували.

Читайте також: У Києві висадили алею на честь політв'язнів та полонених Кремля

Мосміськсуд 4 червня 2018 року засудив Сущенка до 12 років ув'язнення в колонії суворого режиму, 12 вересня Верховний суд Росії визнав це рішення законним.

8 жовтня стало відомо про етапування Сущенка до місця відбування покарання. 7 листопада Федеральна служба виконання покарань (ФСВП) Росії повідомила посольству України в Москві, що Сущенка етапували до колонії № 11 в Кіровській області (місто Кірово-Чепецьк, селище Утробіно).

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Актуально

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-