У київській мерії відкрилася виставка малюнків Сущенка

У київській мерії відкрилася виставка малюнків Сущенка

Фото
Укрінформ
У будівлі КМДА відкрилася виставка "Не вмирає душа наша, не вмирає воля...", на якій зокрема представлені роботи власного кореспондента Укрінформу Романа Сущенка, створені в російському ув'язненні.

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Він (Сущенко - ред.) просив не судити його суворо, бо він не професійний художник, а самоучка. Роман через свої картини хотів передати на волю те, що дуже сумує за Україною і дуже сподівається, що його полон закінчиться і він буде на волі", - розповіла дружина українського політв'язня Анжела Сущенко на презентації виставки малюнків "Мистецтво з-за грат".

Крім того, вона представила новий малюнок бранця Кремля - пейзаж хорватського курортного міста Макарска, виконаний аквареллю.

Художня виставка "Не вмирає душа наша, не вмирає воля..." / Фото: Мінченко Геннадій, Укрінформ

Загалом на виставці у КМДА були представлені 20 пейзажів Сущенка, створених у застінках московського СІЗО "Лефотово" у 2016-2018 роках.

Також на виставці були представлені картини заслуженого художника України Олександра Дорошенка та члена Національної спілки художників України Сергія Позняка.

Виставка "Не вмирає душа наша, не вмирає воля..." присвячена боротьбі українського народу за незалежність.

Читайте також: Сущенко надіслав новий малюнок з колонії

Потрапити на неї можна з 9:00 до 18:00 з понеділка по п'ятницю до 28 квітня включно. Вхід вільний.

Як повідомлялося, вперше презентація виставки малюнків Сущенка відбулася минулого року у Києві, потім їх показали у Брюссельському прес-клубі, у Варшаві, Парижі та Кишиневі.

Власного кореспондента Укрінформу у Франції Романа Сущенка на порушення міжнародних правил затримали 30 вересня 2016 року в Москві, куди він прибув із приватною поїздкою. 7 жовтня 2016 року йому висунули обвинувачення у шпигунстві. У ФСБ Росії заявили, що Сущенко є співробітником Головного управління розвідки Міноборони України. У ГУР Міноборони це спростували.

Мосміськсуд 4 червня 2018 року засудив Сущенка до 12 років ув'язнення в колонії суворого режиму, 12 вересня Верховний суд Росії визнав це рішення законним.

7 листопада стало відомо, що Сущенка етапували до колонії №11 у Кіровській області (місто Кірово-Чепецьк, село Утробіно).

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Актуально

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-