Сущенко надіслав новий малюнок з колонії

Сущенко надіслав новий малюнок з колонії

Фото
Укрінформ
Незаконно засуджений в РФ український журналіст Роман Сущенко надіслав новий малюнок - пейзаж хорватського курортного міста Макарска.

Про це повідомляє Укрінформ.

На звороті малюнка він вказав: "Роман Сущенко. 2019. Макарска Рив'єра. Хорватія. Папір, акварель, олівець".

За словами доньки журналіста Юлії Сущенко, малюнок надійшов з колонії разом з листом. У ньому український політв'язень пише, що вперше за довгий час вийшов на прогулянку, оскільки мав запалення гайморових пазух. А адміністрація колонії не віддає йому придбані адвокатом ліки.

Сущенко також пише, що в регіоні В'ятка, де розташована колонія, він ще жодного разу не бачив сонця.

"Хоч уже й весна, скоро екватор у березня настане (лист датований 13 березня - ред.), а весняних тепла і сонця все немає. Похмуро якось. Промені намагаються пробитися крізь хмари, і ніяк. У будь-якому разі, за ці 5 місяців я не бачив сонця. Яке воно?" - написав він.

Як повідомлялося, раніше Сущенко присилав із колонії зимовий пейзаж із Києво-Печерською лаврою, квітковий натюрморт, два малюнки, адресовані сину, Руанський собор, Собор святої Софії (цей малюнок подарований митрополиту Київському і всієї України Епіфанію), Київський костел св. Миколая та Львів.

Вперше презентація виставки малюнків Сущенка відбулася минулого року у Києві, потім їх показали у Брюссельському прес-клубі, у Варшаві, Парижі та Кишиневі.

4 квітня виставку "Мистецтво з-за грат" покажуть також у КМДА.

Читайте також: У столичній мерії покажуть картини Сущенка

Власного кореспондента Укрінформу у Франції Романа Сущенка на порушення міжнародних правил затримали 30 вересня 2016 року в Москві, куди він прибув із приватною поїздкою. 7 жовтня 2016 року йому висунули обвинувачення у шпигунстві. У ФСБ Росії заявили, що Сущенко є співробітником Головного управління розвідки Міноборони України. У ГУР Міноборони це спростували.

Мосміськсуд 4 червня 2018 року засудив Сущенка до 12 років ув'язнення в колонії суворого режиму, 12 вересня Верховний суд Росії визнав це рішення законним.

7 листопада стало відомо, що Сущенка етапували до колонії № 11 у Кіровській області (місто Кірово-Чепецьк, село Утробіно).

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Актуально

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-