Фейгін відвідав Сущенка у колонії

Фейгін відвідав Сущенка у колонії

Укрінформ
Громадський захисник незаконно ув'язненого в Росії власного кореспондента Укрінформу Романа Сущенка Марк Фейгін побував у підзахисного в колонії в 50-й день його народження, передав вітання від колег, друзів, близьких.

Про це Фейгін розповів Укрінформу.

«Побував сьогодні у Романа Сущенка, передав йому вітання, розповів про поточні новини, про виставки його робіт, які заплановані у Варшаві, Парижі. Звичайно, йому дуже приємно було це почути. Роман просив подякувати всім за проявлену увагу», - сказав Фейгін.

Захисник також повідомив, що побутові умови у Сущенка кращі, ніж були спочатку. Він знаходиться в теплому, безпечному приміщенні, має доступ до окропу, може здійснювати телефонні дзвінки. Роману передали пензлі й фарби, так що він тепер може займатися улюбленою справою. Сущенко виписує пресу, яка доступна в колонії, зокрема - «Новую газету», «Коммерсант».

За словами Фейгіна, український консул у Москві Альберт Черніюк, ймовірно, зможе відвідати Сущенка у другій половині лютого.

Повністю інтерв'ю читайте в суботу на сайті Укрінформу.

Як відомо, 8 лютого о 15:00 в Укрінформі відбудеться зустріч «День народження Романа Сущенка - журналіста, художника, політв'язня». Під час заходу всі охочі зможуть побачити оновлену виставку малюнків Сущенка "Мистецтво з-за ґрат". Усі присутні зможуть підписати вітальні листівки для політв'язня.

У зустрічі візьмуть участь: перший заступник Голови Верховної Ради, уповноважений Президента з мирного врегулювання ситуації на Донбасі, представник України в гуманітарній підгрупі ТКГ Ірина Геращенко; державний секретар Міністерства інформаційної політики Артем Біденко; дочка Романа Сущенка Юлія Сущенко; генеральний директор Укрінформу Олександр Харченко; представники Православної церкви України.

Як повідомлялося, в середині січня Сущенку вперше дозволили тривале побачення з дружиною і дочкою.

Власного кореспондента Укрінформу у Франції Романа Сущенка, порушуючи міжнародні правила, затримали 30 вересня 2016 року в Москві, куди він прибув із приватною поїздкою. 7 жовтня 2016 року йому пред'явили звинувачення у шпигунстві. У ФСБ Росії заявили, що Сущенко є співробітником Головного управління розвідки Міноборони України. У ГУР МОУ це спростували.

Читайте також: Мінінформ привітав Сущенка з 50-річчям

Мосміськсуд 4 червня 2018 року засудив Сущенка до 12 років ув'язнення в колонії суворого режиму, 12 вересня Верховний суд Росії визнав це рішення законним.

8 жовтня стало відомо про етапування Сущенка до місця відбування покарання. 7 листопада ФСВП Росії повідомила посольству України у Москві, що Сущенка етапували до колонії №11 у Кіровській області (місто Кірово-Чепецьк, село Утробіно).

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Актуально

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-