Представник ОБСЄ з питань свободи ЗМІ знову закликав Кремль звільнити Сущенка

Представник ОБСЄ з питань свободи ЗМІ знову закликав Кремль звільнити Сущенка

Укрінформ
Представник ОБСЄ з питань свободи ЗМІ Арлем Дезір укотре закликав Росію звільнити незаконно ув’язненого українського журналіста Романа Сущенка.

Про це він заявив у коментарі кореспондентові Укрінформу на полях засідання Постійної ради ОБСЄ у Відні.

"Я виступаю із закликом звільнити пана Романа Сущенка, як я це робив багато разів і в минулому році. Я продовжуватиму слідкувати за цією ситуацією", - сказав Дезір.

За його словами, він дуже занепокоєний ситуацією навколо Сущенка. "Це питання я неодноразово порушував під час зустрічей з представниками російської влади, як і питання Миколи Семени, утримуваного в Криму, та інших журналістів", - сказав представник ОБСЄ.

Він наголосив, що в регіоні ОБСЄ не повинно бути ситуацій переслідування та ув'язнення журналістів.

Дезір нагадав, що країни-члени Організації взяли на себе зобов’язання сприяти вільному поширенню інформації та роботі журналістів, "навіть за умов, якщо є конфлікт".

Читайте також: Денісова знову звернулася до Москалькової з приводу умов утримання Сущенка

"Дуже важливо забезпечувати цю свободу інформації та уникати, щоб журналісти були відповідальні за ситуації, які є політичними", - додав він.

Як повідомлялося, власного кореспондента Укрінформу у Франції Романа Сущенка на порушення міжнародних правил затримали 30 вересня 2016 року в Москві, куди він прибув з приватною поїздкою. 7 жовтня 2016 року йому пред'явили звинувачення у шпигунстві. У ФСБ Росії заявили, що Сущенко є співробітником Головного управління розвідки Міноборони України. В ГУР Міноборони це спростували.

Мосміськсуд 4 червня 2018 року засудив Сущенко до 12 років ув'язнення в колонії суворого режиму, 12 вересня Верховний суд Росії визнав це рішення законним.

8 жовтня стало відомо про етапування Сущенка до місця відбування покарання. 7 листопада ФСВП Росії повідомила посольству України в Москві, що Сущенко етапували в колонію № 11 в Кіровській області (місто Кірово-Чепецьк, село Утробіно).

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Актуально

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-