Сущенка етапували до колонії для засуджених правоохоронців

Сущенка етапували до колонії для засуджених правоохоронців

Політв’язні
Укрінформ
Незаконно засуджений у РФ журналіст Укрінформу Роман Сущенко відбуває покарання в колонії суворого режиму для засуджених правоохоронців (так званій червоній колонії) в Кіровській області.

Про це в інтерв'ю Укрінформу повідомив громадський захисник журналіста Марк Фейгін.

"Виправна колонія номер 11 (ВК-11) знаходиться в селищі Утробино, це практично місто Кірово-Чепецьк, у Кіровській області, трохи більш як за 50 км від Кірова - обласного центру. Колонія сувора, порядки суворі, її називають "червона" або "ментівська", як у нас говорять. Це означає, що там сидять колишні співробітники правоохоронних органів", - розповів він.

Як повідомляв Укрінформ, 23 листопада Сущенко вперше після етапування до колонії відвідав його адвокат, з яким їздив і громадський захисник журналіста.

За словами Фейгіна, конфіденційна зустріч українця з його адвокатом тривала 2,5 години. Самого Фейгіна керівництво колонії до журналіста не пустило. Він зазначив, що начальник ВК-11 не знав, що робити з допуском і вважав за краще почекати розпорядження ФСВП. Наступна зустріч із Сущенком планується на грудень.

Власного кореспондента Укрінформу у Франції Романа Сущенка, порушуючи міжнародні правила, затримали 30 вересня 2016 року в Москві, куди він прибув із приватною поїздкою. 7 жовтня 2016 року йому пред'явили звинувачення у шпигунстві. У ФСБ Росії заявили, що Сущенко є співробітником Головного управління розвідки Міноборони України. У ГУР МОУ це спростували.

Читайте також: Сущенко сидить у сусідній камері з політв'язнем Виговським - захисник

Мосміськсуд 4 червня 2018 року засудив Сущенка до 12 років ув'язнення в колонії суворого режиму, 12 вересня Верховний суд Росії визнав це рішення законним.

8 жовтня стало відомо про етапування Сущенка до місця відбування покарання. 7 листопада ФСВП Росії повідомила посольству України в Москві, що Сущенка етапували у ФКУ ВК-11 УФСВП Росії по Кіровській області (місто Кірово-Чепецьк, село Утробіно).

Фото: Роман Цимбалюк

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Актуально

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-