Порошенко нагородив Сущенка орденом

Порошенко нагородив Сущенка орденом "За мужність"

Укрінформ
Президент України Петро Порошенко нагородив незаконно засудженого в Росії журналіста Укрінформу Романа Сущенка орденом "За мужність" третього ступеня.

Про це глава держави повідомив під час творчого вечора з нагоди 100-річчя Укрінформу у вівторок в Києві.

Президент передав орден дружині журналіста Анжелі Сущенко.

"Я хотів би відзначити нагородою Романа Сущенко за мужність, за героїзм, за справжній патріотизм, який точно потрапить у підручники історії, як трималися і тримаються українці", - зазначив Порошенко.

Читайте також: Порошенко привітав Укрінформу зі 100-річчям

Як повідомлялося, власного кореспондента Укрінформу у Франції Романа Сущенка, порушуючи міжнародні правила, затримали 30 вересня 2016 року в Москві, куди він прибув з приватною поїздкою. 7 жовтня 2016 року йому висунули обвинувачення у шпигунстві. У ФСБ Росії заявили, що Сущенко є співробітником Головного управління розвідки Міноборони України. У ГУР МОУ це спростували.

Суд у Москві 4 червня 2018 року засудив Сущенка до 12 років ув’язнення у колонії суворого режиму, 12 вересня Верховний суд Росії визнав це рішення “законним”.

8 жовтня стало відомо про етапування Сущенка до місця відбування покарання. Його утримують у Кіровській області (місто Кірово-Чепецьк, село Утробіно).

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Актуально

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-