Порошенко привітав Укрінформ зі 100-річчям

Порошенко привітав Укрінформ зі 100-річчям

Фото, відео
Укрінформ
Президент України Петро Порошенко відкрив творчий вечір, присвячений 100-річчю інформаційного агентства Укрінформ.

Захід "Сто років української журналістики - сто років Укрінформу" відбувається в Колонній залі Київської міської державної адміністрації.

Як повідомлялося, на гостей заходу чекає театралізоване мультимедійне дійство, в якому 100-річна історія агентства буде екстрапольована на загальну історію українських медіа, аби зрозуміти, які моменти в ній були кульмінаційними та поворотними. Під час вечора буде показано, як народжувалося агентство за Дмитра Донцова, як обстоював українські інтереси в інформаційному просторі Володимир Нарбут, що робили в агентстві Ілля Ільф та Павло Тичина, чому трьох директорів агентства було репресовано.

Читайте також: На KyivPhotoWeek2018 показали малюнки Сущенка

На вечорі буде показано унікальну виставку малюнків "Мистецтво з-за грат": роботи Романа Сущенка, журналіста Укрінформу, незаконно затриманого в Росії та засудженого за надуманим обвинуваченням до 12 років ув'язнення. 20 малюнків написані за допомогою кулькової ручки, чаю, лушпиння цибулі, соку буряка та кетчупу, оскільки пензлі не входять до належного ув'язненим майна.

Укрінформ відзначає 100-річчя/Фото: Геннадій Мінченко, Укрінформ

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-