Фейгін сподівається, що Сущенка не відправлять на

Фейгін сподівається, що Сущенка не відправлять на "лісоповал"

Укрінформ
Громадський захисник незаконно засудженого у РФ журналіста Укрінформу Романа Сущенка Марк Фейгін вважає варіант його етапування до Кіровської області Росії «середнім».

Про це Фейгін розповів у середу Укрінформу.

"Варіант етапування Романа Сущенка до Кіровської області - середній. Звичайно, краще було б до Нижнього Новгорода або Мордовії. Але якщо згадати місця відбування інших українських політв'язнів (наприклад, Сенцова у Лабитнангі, Литвинова на Колимі), то варто визнати, що це значно краще. У нашому випадку, мабуть, позначилися і деякі зусилля, докладені українським дипломатичним відомством", - сказав Фейгін.

За його словами, на місці перебування Романа Сущенка, зокрема в обласному центрі Кірові, вже є люди, які готові надавати йому певну регулярну допомогу, зокрема приносити посилки.

Фейгін також визнав, що останні два тижні зацікавлені особи мали інформацію про місце знаходження Сущенка, але за принципом «не зашкодь», не оголошували її до появи офіційного підтвердження.

За словами захисника, наступний етап - уточнення того, чим займатиметься Сущенко у місці відбування терміну. "Сподіваюся, примусової праці на лісоповалі або на пошитті погонів не буде. Мій підзахисний - професійний журналіст і, гадаю, можна знайти для нього роботу, ближчу за кваліфікацією. Наприклад - у бібліотеці", - відзначив Фейгін.

Він уточнив, що переговори про можливе звільнення Сущенка тривають, але не дуже енергійно, у тому режимі, який приймає Москва. "А поки ми працюємо над тим, щоб Роман знаходився у наскільки можливо сприятливих умовах", - резюмував захисник.

Читайте також: Сущенка етапували в колонію у Кіровській області

Як повідомлялося, власного кореспондента Укрінформу у Франції Романа Сущенка, порушуючи міжнародні правила, затримали 30 вересня 2016 року в Москві, куди він прибув з приватною поїздкою. 7 жовтня 2016 року йому пред'явили звинувачення у шпигунстві. У ФСБ Росії заявили, що Сущенко є співробітником Головного управління розвідки Міноборони України. У ГУР МОУ це спростували.

Мосміськсуд 4 червня 2018 року засудив Сущенка до 12 років ув'язнення у колонії суворого режиму, 12 вересня Верховний суд Росії визнав це рішення законним.

8 жовтня стало відомо про етапування Романа Сущенка до місця відбування покарання. 7 листопада ФСВП Росії повідомила Посольству України у Москві, що Сущенка етапували у ФКУ ВК-11 УФСВП Росії по Кіровській області (місто Кірово-Чепецьк, село Утробіно).

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Актуально

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-