Консули, захисники і родичі Сущенка відстежують процес його етапування

Консули, захисники і родичі Сущенка відстежують процес його етапування

Політв’язні
Укрінформ
Українські консули в Росії, захисники, а також сім'я українського журналіста Романа Сущенка уважно стежать за ситуацією з його етапуванням.

Про це захисник Сущенка Марк Фейгін розповів Укрінформу.

"Консули України в Росії, причому не лише в Москві, захисники Сущенка, а також його найближчі родичі, сім'я, в цілому відстежують процес з етапуванням Романа. Проте ми не можемо обговорювати жодної інформації до того, як надійде офіційне сповіщення від ФСВП, просто, щоб не зашкодити реалізуватися сприятливішому варіанту", - сказав Фейгін.

Нагадуємо, що власного кореспондента Укрінформу у Франції Романа Сущенка, порушуючи міжнародні правила, затримали 30 вересня 2016 року в Москві, куди він прибув з приватною поїздкою. 7 жовтня 2016 року йому висунули обвинувачення у шпигунстві. У ФСБ Росії заявили, що Сущенко є співробітником Головного управління розвідки Міноборони України. У ГУР МОУ це спростували.

Читайте також: Україна закликає ООН засудити Росію за ув'язнення Сущенка

Мосміськсуд 4 червня 2018 року засудив Сущенка до 12 років ув'язнення в колонії суворого режиму, 12 вересня Верховний суд Росії визнав це рішення "законним".

8 жовтня стало відомо про етапування Романа Сущенка до місця відбування покарання.

Фото: Роман Цимбалюк

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Актуально

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-