В Укрінформі відкривається виставка картин Сущенка

В Укрінформі відкривається виставка картин Сущенка

Фото
Укрінформ
У п'ятницю, 5 жовтня, о 14:30 в агентстві Укрінформ (зала 1) відбудеться відкриття виставки малюнків незаконно затриманого в РФ і засудженого за надуманим обвинуваченням до 12 років ув'язнення власного кореспондента Укрінформу Романа Сущенка.

Загалом за два роки перебування у московському СІЗО від журналіста надійшло більше двадцяти малюнків, написаних за допомогою кулькової ручки, чаю, олівця, лушпиння цибулі, соку буряка та кетчупу, оскільки правилами СІЗО ув'язненим заборонено мати приладдя для малювання.

Після відкриття виставки відбудеться прес-конференція за участю: першого заступника Голови Верховної Ради України, представника України в робочій підгрупі з гуманітарних питань ТКГ Ірини Геращенко; міністра інформаційної політики Юрія Стеця; громадського захисника журналіста Марка Фейгіна; членів родини Романа Сущенка; генерального директора УНІА "Укрінформ" Олександра Харченка.

Виставка малюнків Романа Сущенка "Мистецтво з-за грат" у вікнах Укрінформу / Фото: Павло Багмут, Укрінформ

Як повідомлялося, власного кореспондента Укрінформу у Франції Романа Сущенка, порушуючи міжнародні правила, затримали 30 вересня 2016 року в Москві, куди він прибув з приватною поїздкою. 7 жовтня 2016 року йому висунули обвинувачення у шпигунстві. У ФСБ Росії заявили, що Сущенко є співробітником Головного управління розвідки Міноборони України. У ГУР МОУ це спростували.

Читайте також: Сущенко у «Лефортово» малює картини ручкою, чаєм і лушпинням з цибулі

Мосміськсуд 4 червня 2018 року засудив Сущенка до 12 років ув'язнення в колонії суворого режиму, 12 вересня Верховний суд Росії визнав це рішення "законним" .

Сущенко до кінця цього тижня має отримати побачення з родиною. Етапування з СІЗО "Лефортово", де його тримали два роки, до колонії можливе будь-якого дня, починаючи з наступного понеділка.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Актуально

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-