Посол в Австрії: справа Сущенка - це значення України для сучасної Росії

Посол в Австрії: справа Сущенка - це значення України для сучасної Росії

Укрінформ
Доля незаконно ув’язненого в Росії українського журналіста Романа Сущенка є відображенням усього того, що зараз відбувається в сучасній Росії, для якої людські долі просто "підніжний матеріал".

Про це заявив Надзвичайний і Повноважний Посол України в Республіці Австрія Олександр Щерба у відеозверненні з нагоди другої річниці від дня незаконного арешту Романа Сущенка, яке є у розпорядженні Укрінформу.

"Роман Сущенко – це український журналіст, в долі якого відобразилося як у дзеркалі все те, що зараз відбувається в Росії та між Росією і Україною. Це людина, яка просто зникла, поїхала і була схоплена, засуджена без свідків і без присутності журналістів. Він проста людина, журналіст. Це і є сучасна Росія. Це – значення людини, себто і Романа, і його сім’ї, для сучасної Росії, це - значення України для сучасної Росії. Просто "підніжний матеріал", просто заручник", - зазначив дипломат.

Посол наголосив на необхідності звільнення Кремлем Романа Сущенка та інших українських політв’язнів. "Ми вимагаємо звільнення цієї людини, ми вимагаємо припинити знущатися з українського народу, з українських журналістів, ми вимагаємо від Росії повернутися до кола цивілізації. А Роману можемо бажати лише триматися", - заявив Щерба.

Читайте також: Сущенка засудили до 12 років за вірність Україні — Фейгін

Власного кореспондента Укрінформу у Франції Романа Сущенка, порушуючи міжнародні правила, затримали 30 вересня 2016 року в Москві, куди він прибув з приватною поїздкою. 7 жовтня йому висунули звинувачення у шпигунстві. У ФСБ Росії заявили, що Сущенко є співробітником Головного управління розвідки Міноборони України. В ГУР МОУ це спростували.

Мосміськсуд 4 червня засудив Сущенка до 12 років колонії суворого режиму. Скарга на вирок була подана 5 червня. 12 вересня Верховний суд Росії визнав законним вердикт Московського міського суду.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Актуально

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-