Українська дипломатія не забуває про Сущенка – постпред при міжнародних організаціях

Українська дипломатія не забуває про Сущенка – постпред при міжнародних організаціях

Відео
Укрінформ
Українська дипломатія загалом і Постійне представництво України при міжнародних організаціях у Відні зокрема постійно привертають увагу міжнародних партнерів до долі українських політв’язнів Кремля. 

А під час нещодавнього засідання Постійної Ради ОБСЄ заклик України звільнити Романа Сущенка та інших українців підтримали США, Канада та Євросоюз, наголосив постійний представник України при міжнародних організаціях у Відні Ігор Прокопчук у відеозверненні з нагоди другої річниці з дня арешту Романа Сущенка, яке є у розпорядженні Укрінформу.

"Цими днями минає два роки з часу незаконного затримання Романа Сущенка у Москві – затримання, приводом для якого стала його професійна діяльність як журналіста. Увесь цей час українська дипломатія в цілому і Постійне представництво України при міжнародних організаціях у Відні, зокрема, багато робили для того, щоб привернути увагу наших міжнародних партнерів до долі українських громадян, які опинилися політичними в’язнями за гратами у Росії", - заявив він.

Дипломат нагадав, що днями відбулося чергове засідання Постійної ради ОБСЄ, на якому делегація України вкотре привернула увагу всіх країн-членів Організації до незаконного утримання за гратами Романа Сущенка та вимогою до РФ негайно звільнити журналіста.

"Ця вимога була підтримана і нашими міжнародними партнерами – делегаціями ЄС, яка об’єднує у собі усі держави-члени ЄС, делегаціями США та Канади. Однозначною також є позиція представника Офісу ОБСЄ з питань свободи ЗМІ, який регулярно звертається до російської влади із закликом звільнити негайно та безумовно Романа Сущенка, Олега Сенцова, Станіслава Асєєва, який утримується у підвалах Донецька", - додав Прокопчук.

Постійний представник України при міжнародних організаціях у Відні висловив сподівання, що спільними зусиллями Україні разом з міжнародними партнерами "вдасться домогтися звільнення українських громадян, які незаконно затримані російською владою і перебувають за гратами в Росії".

Читайте також: Сущенко є прикладом незламності - посол Перебийніс

Власного кореспондента Укрінформу у Франції Романа Сущенка, порушуючи міжнародні правила, затримали 30 вересня 2016 року в Москві, куди він прибув з приватною поїздкою. 7 жовтня йому висунули звинувачення у шпигунстві. У ФСБ Росії заявили, що Сущенко є співробітником Головного управління розвідки Міноборони України. В ГУР МОУ це спростували.

Мосміськсуд 4 червня засудив Сущенка до 12 років колонії суворого режиму. Скарга на вирок була подана 5 червня. 12 вересня Верховний суд Росії визнав законним вердикт Московського міського суду.

  

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Актуально

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-