За два роки ув'язнення Сущенка ми бачили найцинічніші прояви

За два роки ув'язнення Сущенка ми бачили найцинічніші прояви "правосуддя" РФ – посол

Укрінформ
За два роки незаконного затримання кореспондента Укрінформу Романа Сущенка світ побачив, що російське псевдоправосуддя не зважає ні на норми міжнародного права, ні на заклики світової спільноти.

Про це сказав Надзвичайний та Повноважний Посол України у Франції Олег Шамшур у коментарі Укрінформу.

«Сьогодні минає рівно два роки, як у Москві було незаконно затримано та ув’язнено власного кореспондента Укрінформу у Франції Романа Сущенка. За ці два роки ми були свідками найбільш цинічних проявів російського псевдоправосуддя, яке не зважає ні на норми міжнародного права, ні на заклики світової спільноти», - наголосив дипломат.

Він переконаний, що причиною ув’язнення Сущенка була його професійна діяльність.

«Ми пам’ятаємо Романа як професійного журналіста, який тут, у Франції, висвітлював різноманітні теми, у тому числі найгостріші. За ці два роки могло бути написано не менше гострих репортажів, аналітичних матеріалів, однак у Кремлі знайшли спосіб примусити журналіста замовкнути - зробили з нього шпигуна, без доказів та за зачиненими дверима присудили 12 років суворого режиму. Але правду не сховаєш – нині весь світ знає про незаконні дії Росії», - наголосив очільник українського диппредставництва у Парижі.

Читайте також: Українці у Парижі підтримали політв’язня Сущенка: Ми боремося за тебе

Шамшур також нагадав про інших політв’язнів Кремля та подякував французьким митцям за підтримку й акцію, яка нині триває під стінами посольства РФ у Парижі.

«Сьогодні хочу згадати про всіх українських політичних бранців – у кремлівських в’язницях їх перебуває близько 70-ти. Олег Сенцов та Володимир Балух на межі життя (і смерті) продовжують голодування. Разом із українськими політв’язнями у Парижі оголосили голодування французькі митці та інтелектуали, які під стінами російського посольства привертають увагу до беззаконня та жорстокості путінського режиму. Вимагаємо звільнення Романа Сущенка, Олега Сенцова та всіх політичних бранців Кремля», - наголосив посол.

Як відомо, 30 вересня виповнюється два роки від дня незаконного затримання у Москві власного кореспондента Укрінформу у Франції Романа Сущенка. 7 жовтня йому висунули звинувачення у шпигунстві. У ФСБ Росії заявили, що Сущенко є співробітником Головного управління розвідки Міноборони України. В ГУР МОУ це спростували.

Мосміськсуд 4 червня засудив Сущенка до 12 років колонії суворого режиму. Скарга на вирок була подана 5 червня. 12 вересня Верховний суд Росії визнав законним вердикт Московського міського суду.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Актуально

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-