Євросоюз вимагає від Росії негайно звільнити Сущенка

Євросоюз вимагає від Росії негайно звільнити Сущенка

Укрінформ
Європейський Союз засуджує протиправний вирок, винесений Верховним судом Росії журналісту Укрінформу Роману Сущенку, та вимагає негайного його звільнення, а також звільнення усіх інших українських політичних в'язнів.

Про це власному кореспондентові Укрінформу заявив речник ЄС.

«Учора російський Верховний суд підтвердив вирок Роману Сущенку, кореспондентові Українського національного інформаційного агентства «Укрінформ», із відбуванням 12-ти років у колонії суворого режиму за обвинуваченнями у шпигунстві. Ми як Європейський Союз постійно наголошували на наших очікуваннях, що РФ негайно звільнить усіх протиправно утримуваних українських громадян на території Кримського півострова та в Росії», - заявили в ЄС.

Читайте також: Сущенка витягнути з Росії можна лише через обмін - Джапарова

Як зазначив речник ЄС, ім’я Романа Сущенка згадується разом з іншими українськими в’язнями Кремля у спільній заяві саміту Україна-ЄС, що відбувся у липні у Брюсселі.

В Євросоюзі підкреслили, що із заявами про засудження вироку Сущенку та вимогами його звільнення виступили міжнародна і європейська федерації журналістів, представник ОБСЄ та інші представники міжнародного співтовариства.

Як повідомляв Укрінформ, власного кореспондента Укрінформу у Франції Романа Сущенка, порушуючи міжнародні правила, затримали 30 вересня 2016 року в Москві, куди він прибув із приватною поїздкою.

7 жовтня йому висунули обвинувачення у шпигунстві. У ФСБ Росії заявили, що Сущенко є співробітником Головного управління розвідки Міноборони України. У ГУР Міноборони це спростували.

Мосміськсуд 4 червня засудив Сущенка до 12 років колонії суворого режиму. Скаргу на ухвалений вирок було подано 5 червня. 12 вересня Верховний суд Росії визнав законним вердикт Московського міського суду про 12 років ув'язнення для журналіста.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Актуально

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-